Villa Bouchina

Waarom moet de dakgoot schoongemaakt worden

 Waarom moet de dakgoot schoongemaakt worden

Je hebt een eigen woning en meerdere dakgoten, maar hoe belangrijk is het dat deze schoon worden gemaakt? Het is van belang dat jij weet wanneer je je dakgoot schoon moet maken. Meestal wordt dat gedaan als je ziet dat er veel bladeren, takken en ander vuil aanwezig zijn. Of je merkt dat het water niet goed meer weg kan stromen. Hopelijk ben je dan nog niet te laat, je moet namelijk lekkages en overstromingen proberen te voorkomen. Dit kan wanneer je het op tijd schoon laat maken of zelf schoonmaakt. Verstoppingen moeten voorkomen worden, want water zal altijd een uitweg zoeken waar dat het naar toe kan stromen. Verstopte dakgoten zijn geen uitweg meer voor het water en dan kan het water bijvoorbeeld via de muren weg proberen te stromen, wat kan zorgen voor schade aan je woning.  

Tips dakgoot schoonmaken

Een dakgoot schoonmaken gaat niet vanzelf. Daarom hebben we een paar tips voor je waar je aan moet denken:

  • Wanneer je woning zich bevindt in een bosrijke omgeving, dan zal je je dakgoten vaker schoon moeten (laten) maken. Er komt dan namelijk veel meer blad in de goten terecht.
  • Rond de herfst en na de herfst dienen dakgoten sowieso schoongemaakt te worden, dan zit er vaak veel blad in en dan is je dak weer klaar voor de wintermaanden.
  • Als je de goten zelf schoon wil maken, zorg dan voor een veilige ladder, doe schoenen aan met grip, trek handschoenen aan en zorg dat je een vuilniszak of emmer hebt waar je het vuil in kunt doen.
  • Merk je nu natte plekken op aan de muren, dan is het tijd om eens naar de dakgoten te kijken, het zou zomaar kunnen dat deze weer verstopt zitten. Blijf het in de gaten houden om lekkages te voorkomen!

Het voordeel is dat je veel zelf kunt doen, maar als je het niet durft, geen tijd hebt of liever uit wil besteden kan dat ook. Het is helemaal aan jou wat je doet, als je maar zorgt dat je je woning goed blijft onderhouden, dus ook de dakgoten schoon laat maken.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *