Villa Bouchina

Houd hier rekening mee als je tapijt wil laten verwijderen

 Houd hier rekening mee als je tapijt wil laten verwijderen

Wil je tapijt laten verwijderen en vervangen door bijvoorbeeld houten vloeren of tegels? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de klus laat uitvoeren. In deze blog behandelen we de belangrijkste aandachtspunten bij het verwijderen van tapijt. Lees verder om te ontdekken hoe je deze klus op de juiste manier uitvoert!

Wat is onder het tapijt verborgen?

Alvorens je kiest voor tapijt verwijderen, is het goed om te onderzoeken wat er allemaal onder het tapijt verborgen zit. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat er verschillende soorten vloeren verborgen zitten onder het tapijt. In dat geval is het belangrijk om te bepalen wat je gaat doen met deze verschillende soorten vloeren. Wanneer er bijvoorbeeld tegels onder het tapijt verborgen zitten, kan het zijn dat deze moeilijker te verwijderen zijn. Pas hier dus op en overleg daarnaast ook altijd met een specialist.

Bescherming van andere oppervlakken

Bij het verwijderen van tapijt is er een kans dat er beschadigingen ontstaan aan andere oppervlakken. Om deze kans zo klein mogelijk te maken, is het verstandig om de oppervlakken rondom het tapijt te beschermen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld tape aan te brengen rondom de randen van de kamer. Zo voorkom je dat er beschadigingen ontstaan op andere plekken rondom het tapijt.

Aan de slag met het tapijt

Het verwijderen van tapijt is niet altijd even gemakkelijk. Zo is het belangrijk dat je het tapijt op de juiste manier snijdt en de juiste techniek toepast om het tapijt netjes van de vloer te halen. Het beste is om hierbij gebruik te maken van een tapijtmes. Begin bijvoorbeeld in een hoek en haal het tapijt met gecontroleerde kracht van de vloer. Tot slot is het belangrijk om het tapijt netjes op te rollen zodat het gemakkelijk af te voeren is.

Na het verwijderen

Als je het tapijt eenmaal hebt verwijderd, blijven er vaak nog wat lijmresten op de vloer achter. Ook kan het zijn dat er nog kleine stukjes tapijt of andere resten aan de vloer vast blijven zitten. Het is van groot belang om de vloer grondig te reinigen en eventueel te schuren om deze resten te verwijderen. Dit geldt overigens ook voor de ondervloer. Vraag hiervoor het advies van een specialist.

Nieuwe vloer

Wanneer het tapijt verwijderd is, kun je starten met het plaatsen van je nieuwe vloer. Hierbij is het belangrijk om de ondervloer te controleren en eventueel te egaliseren. Zo kan de nieuwe vloer namelijk mooi en strak geplaatst worden. Tenslotte is het ook belangrijk om de nieuwe vloer goed te onderhouden en te beschermen tegen vuil en beschadigingen.

Bron: woningontruimingcentrale.nl

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *