Villa Bouchina

Een riool laten ontstoppen in Eindhoven? Lees onze tips

 Een riool laten ontstoppen in Eindhoven? Lees onze tips

Een verstopping van het riool is enorm vervelend en kan ook voor ernstige problemen zorgen. Variërend van vervelende geuren in en rondom het huis tot aan lekkages die bijvoorbeeld een laminaatvloer kunnen beschadigen. Daarom is het ook belangrijk dat je voor een specialist in riool laten ontstoppen in Eindhoven kiest. Dan weet je zeker dat je verstopping snel en deskundig wordt verholpen en dat de eventuele problemen die zijn of kunnen ontstaan verdwijnen.

De boosdoeners

Er zijn een aantal boosdoeners die ervoor kunnen zorgen dat het riool verstopt raakt. De kans dat een riool verstopt raakt is klein, maar de afvoer van een woning naar het riool toe kan wel een blokkade hebben. Vaak zijn het dan de afvoeren in het toilet, de douche en de keuken waar het probleem zich voordoet. Er zijn een aantal boosdoeners die een verstopping kunnen veroorzaken.

Afvoer van het toilet

Dat een afvoer van het toilet verstopt raakt is vaak te wijten aan overmatig gebruik van WC papier. Toiletpapier lost relatief snel op door het water waarmee je doorspoelt, maar grote dikke proppen kunnen blijven steken. Natuurlijk blijft er ook een hoop vuil in de afvoer hangen en dat zorgt in combinatie met overmatig gebruik van toiletpapier dat er een verstopping ontstaat. Met als gevolg een toilet dat niet meer goed doorstroomt en dat is doorgaans ook goed te ruiken. Iets waar je absoluut niet aan wil denken.

Afvoer in de keuken

In de keuken kan de afvoer van een gootsteen verstopt raken als er etensresten en zeepresten zich verzamelen. Dit komt bijvoorbeeld doordat je borden en kopjes in de gootsteen afspoelt en als je nog met de hand de afwas doet. Dit probleem komt relatief vaak voor met als gevolg ook weer vervelende geurtjes in huis en een gootsteen die niet goed doorloopt. Door de druk in de afvoer kan die zelfs breken en voor lekkages zorgen.

Afvoer in de douche

In de douche zit natuurlijk ook een afvoer die op het riool uitkomt. Wanneer die verstopt raakt, zijn zeepresten en losse haren vaak de boosdoeners. Hier is relatief weinig tegen te doen, maar je kunt natuurlijk altijd preventief ontstoppen door met ontstoppingsmiddelen en gereedschappen, zoals een ontstopper, aan de slag te gaan. Wanneer de verstopping niet zelf te verhelpen is, moet je het riool laten ontstoppen in Eindhoven door een specialist laten uitvoeren.

Riool laten ontstoppen in eindhoven: kies voor een specialist

Een riool laten ontstoppen in Eindhoven laat je uitvoeren door een specialist. Die 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor je klaar staat om dergelijke problemen te verhelpen. Kijk vooral even naar de tarieven en bijzondere kosten, zoals verhoogde voorrijkosten als een loodgieter op bijzondere tijden, zoals in de avond, ‘s nachts of in weekenden, moet voorrijden. De een vraagt hier veel geld voor, terwijl andere loodgieters dit al reeds in hun prijs hebben verwerkt. Let er ook op dat je altijd garantie krijgt op de werkzaamheden. De meeste bedrijven geven standaard 3 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *