Inrichting Villa Bouchina bekend

Met behulp van verschillende documenten die wij inmiddels hebben verzameld, is het ons gelukt om de inrichting van Villa Bouchina te bepalen zoals die tussen februari en april 1943 was.Dit nieuwe resultaat is niet zeer van belang voor het onderzoek, maar helpt ons en de geïnteresseerde van deze website bij het scheppen van een beeld van Villa Bouchina.
Vandaag is er een nieuwe pagina geopend waarop wij de inrichting zoals die bij ons bekend is hebben geplaatst. Ook de documenten die wij hiervoor hebben gebruikt zijn op deze pagina te vinden. Voor de betreffende pagina kunt u hier klikken.
Van de bovenverdieping kunnen wij helaas niks meer achterhalen. Dat heeft te maken met het feit dat er geen bouwtekeningen meer zijn van de oude situatie en dat oud-gevangene Peter Spier ons hier ook niks meer over weet te vertellen.

Onze dank gaat uit naar de gemeente Doetinchem, die ons enige tijd geleden al de bouwtekeningen toestuurde die in 1952 zijn gemaakt in verband met een verbouwing van het pand, en Peter Spier, die ons het een en ander vertelde over de inrichting van het pand.